Infoblad Föreningsrådet i Borås

Visste du att Föreningsrådet i Borås

• Är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation
  • Är öppen för alla föreningar som på något sätt får bidrag från Borås Stad.
  • Är en samarbetsorganisation med uppgift att tillvarata det samlade föreningslivets intressen
  • Är en viktig diskussionspartner för kommunen när det gäller det ideella föreningslivets villkor
  • Samverkar med olika föreningar och organisationer, bland annat "Sveriges föreningar"
  • Är kontaktorgan mellan föreningslivet och kommunens Fritids- och folkhälsonämnd och träffar regelbundet politiker i det kommunala Fritidsrådet
  • Är remissinstans till olika kommunala nämnder och arbetsgrupper i frågor som berör fritid.
  • Arrangerar diskussioner och möten mellan föreningsföreträdare och representanter för kommunen.
  • Medverkar till utbildningar i föreningskunskap, debatter eller annat som föreningarna önskar.
  • Delar ut stipendier till ungdomsledare och kvinnliga idrottsledare varje år.
  • Deltar i det drogförebyggande arbetet.
  • Är en av arrangörerna till Föreningsgalan varje höst.